top of page

Lessen Centered Horse Riding ( zie  module 9 )    www.centeredriding.org )

Centered Riding oprichter, Sally Swift, ontwikkelde de principes van Centered Riding (Ademhaling, Zachte Ogen, Centreren, Bouwstenen en Aarding), met behulp van functionele anatomie, beeldspraak, biomechanica van paarden en ruiters, en elementen uit de vechtsporten als hulpmiddelen om de prestaties te verbeteren. Balans en effectiviteit van de rijder. Sommigen zouden zeggen dat ze haar tijd vooruit was.

 

Centered Riding® is een innovatieve manier om klassieke principes van rijden te leren en te onderwijzen, door gebruik te maken van lichaamsbewustzijn, centreren en beeldspraak. Centered Riding is geen aparte rijstijl of discipline, maar omvat alle rijstijlen en disciplines. Het leert een taal die een duidelijkere communicatie tussen paard, ruiter en instructeur mogelijk maakt. Centered Riding is ontwikkeld door Sally Swift, auteur van het best verkochte boek en videobanden, en wordt nu gegeven door Centreed Riding Instructors over de hele wereld.

Wat kan Centered Riding voor u betekenen?

 

Centered Riding leert je hoe je je lichaam kunt laten doen wat je moet doen om goed te rijden. Gecentreerde rijtechnieken helpen de soepelheid, stabiliteit en duidelijkere hulpmiddelen te bevorderen, waardoor het rijden comfortabeler wordt

 voor zowel paard als ruiter. Terwijl je de principes leert en ervaart door de bewegingen en reacties van je paard en werk je in harmonie samen.

 

Deze technieken kunnen het zelfvertrouwen en het plezier vergroten en de spanning in paarden en ruiters verminderen, waardoor het trainen gemakkelijker wordt. Ze helpen mensen ook omgaan met oude verwondingen of chronische aandoeningen die pijn veroorzaken tijdens of na het rijden.

 

Centered Riding wordt met succes gebruikt door ruiters en instructeurs van alle leeftijden, interesses en niveaus, van plezierrijders tot internationale deelnemers en in het therapeutisch rijden. Het kan worden toegepast op elk type paard en horsemanship. Maar vooral, het maakt paardrijden leuker voor paarden en ruiters!!!!

 

Lessen Natuurlijke Hoef Zorg  (zie module 8)

Paarden worden geboren met een bijzondere levensstructuur in 4 prachtige hoeven.

Dus, naast hun hart, hebben ze nog 4 andere pompende hartjes aan het einde van hun benen.(in de hoeven)

De samenwerking tussen deze 5 pompstructuren samen is voor een paard onmisbaar om in leven te blijven.

 

Onze gedomesticeerde paarden en pony's zijn genetisch gelijk aan hun familie in het wild.

Het enorme verschil zit in de manier van leven die we onze gedomesticeerde paarden aanbieden of waar we ze in dwingen. Wij moeten zorgen voor de emotionele, mentale en fysieke behoefte van onze paarden.

Kennis hebben van het hele (holistische) dier is veel belangrijker dan alleen maar op de rug zitten!!!

Dus, terug naar de hoeven.. Leren over de interne hoefconstructie, de hoefpositie, de lengte, de breedte, het belang van de hoefstraal die de vloer moet raken, de hielen en nog veel meer zullen je kennis vergroten over deze 4 mooie hoefafdrukken die de grond 24 uur per dag raken.

 

Wat je zelf kunt na deze lessen:

* Onderhoud van de hoeven van een paard of pony tussen de bezoeken van een professionele Barefoot trimmer of

  paarden podoloog.

* Controle hoefpositie met betrekking tot de benen, wervelkolom en beweging.

* Gebruik verschillende Barefoot-trimtools voor het "tussendoor" onderhoud.

* Functioneel gebruik van de grond voor een natuurlijke trim tijdens het lopen en / of rijden.

* Bewust zijn van het belang van voeding en beweging in vrijheid met betrekking tot gezonde hoeven.

 

Lessen Paard & Ethologie (Gedrag)   (zie module 10)

Het observeren van het gedrag van paarden is echt geweldig.

Het is natuurlijk heel anders om een ​​wilde (halfwilde) kudde of gedomesticeerde paarden te observeren.

Maar de instincten van vlucht- en prooidieren zijn zeer diep geworteld in hun genen.

 

Het is zeer aan te bevelen om tijd te besteden aan het observeren en leren van hun manier van leven, communicatie, emoties, gedrag, sociale vaardigheden en behoeften! Het geeft jou en je paard een grote wederzijdse waarde en verwijst naar je relatie en training! Mogelijkheden voor groepen en individuen!

 

Lessen Dynamiek in PaardenTraining (zie modules 3 - 4 - 5 - 6)

Voor mij is er één waarheid !!! De unieke dynamiek tussen paard en mens is de enige goede drager van een natuurlijke en constructieve manier van trainen. Een “onzichtbare lijn” van persoonlijkheid, kenmerken, gevoelens, gemoedstoestand en energie die een individueel persoon verbindt met een individueel paard. Het is dus zijn “lijn” ... Deze unieke dynamiek tussen mens en paard die bepaalt welke manier van trainen effectief is en plezier geeft aan beide.

 

* Wat is je intrinsieke motivatie om je paard te trainen?

* Is het alleen maar om een doel te bereiken of gaat het je om gehele weg?

* Welke methode past bij jou en welke past bij jou paard?

* Is het niet moeilijk om een ​​specifieke trainingsmethode te volgen en ondertussen waardevolle aandacht te besteden aan de “onzichtbare lijn”? .... De unieke dynamiek?

 

Naar mijn mening is DE methode vrij IRrelevant voor de dynamiek tussen paard en mens.

 

Gebruik al je zintuigen en ontwikkel ze verder, we zullen de weerspiegeling van ons gevoelige paard terugkrijgen. Deze reflectie is gewoon de aard van het paard. Paarden zijn geniaal in het gebruiken van hun zintuigen !! 

Door onze zintuigen te gebruiken in combinatie met geduld, kennis van paardenethologie, klassieke en operante conditionering (een manier van leren), zullen we in staat zijn om de beste op individuele basis gebaseerde trainingsmethode voor beide te creëren!

 

Hoe beter we ons zelf en ons paard kennen hoe zichtbaarder wordt de "ONzichtbare lijn"!

Duidelijkheid is een belangrijke paardenbehoefte !! 

Op basis van dit alles help ik je met grondwerk en rijden !!

Mentale Detox - Paard & Natuur  (zie module 11)

Onze locatie, paddock-paradijs is een prachtige rustige plek voor ontspanning waar we veel tijd met de paarden doorbrengen. 

In combinatie met coaching, fysieke en ontspannende oefeningen, wandelen of joggen met de paarden, gewoon samen zijn in hun wereld, voor hen zorgen, ze aanraken en nog veel meer.

 

Mijn bedoeling is om een ​​prachtige manier te bieden om uit je routine, zorgen en gedachten te komen. Dit samen met paarden en te midden in de Andalusische natuur, is een open deur je gehele systeem te resetten en jezelf opnieuw te vullen vanuit een ongewoon mooie bron.

 

Alle mogelijkheden kunnen worden gepersonaliseerd en aangepast aan je behoeften en wensen!

HorseLife Pension Paddock Paradise 

    Op onze eigen privélocatie biedt HorseLife een aantal exclusieve plaatsen waar je paard 24/7 in een kleine kudde verblijft.

     Inclusief:

     Grote open-stal

     Track System / Paddock Paradise

     Dagelijks terrein uitmesten

     24/7 Verschillend ruwvoer in slowfeeders verspreid over de gehele track.

     Zoutblokken

     Douche

     Elke dag volledige controle van je paard.

     Buitenrijbak

bottom of page