top of page
Over paarden

 

Een paard hoort te bewegen!!!

Altijd, ook hengsten.

Paarden horen niet in een stal en ingesloten te leven ook moeten ze languit kunnen liggen om volledig aan hun REM-slaap te kunnen voldoen.

 

Een paard moet sociale contacten hebben, vriendschappen en discussies alles hoort erbij.

In de natuur brengen paarden het grootste deel van de dag door met grazen. 


Voor hun voeding maken ze gebruik van meer dan tachtig soorten gras, verschillende bomen, struiken, planten, allerlei kruiden, enkele noten, zaden, valfruit en zelfs klei.
 

Deze verscheidenheid aan planten in de natuur kan de gemiddelde paardenhouder zijn paard niet bieden. 
Ook al geef je onbeperkt ruwvoer van goede kwaliteit of staat je paard de hele dag in de wei. 
Dan nóg krijgt je paard niet alles wat hij nodig heeft.


Verwerking van cellulose (ruwvoer) door micro-organismen in de darmen voorziet het paard van energie, belangrijke vitaminen en 
mineralen en vooral warmte. Zetmeel en suikers zoals veel in ‘gewoon’ krachtvoer zit verstoren de natuurlijk darmflora van het paard. 
De goede micro-organismen worden als het ware verdrongen door andere minder goede en soms zelfs schadelijke organismes. 
Je denk dus dat je je paard een plezier doet door hem extra krachtvoer te geven op basis van granen, maar eigenlijk verstoor en ondermijn 
je daarmee een goede werking van de darmflora.

Door voldoende ruwvoer te voeren van goede kwaliteit en een beetje supplement op basis van Luzerne stimuleer je de goede micro-organismes   die noodzakelijk zijn voor een goed functioneren van de stofwisseling van je paard.

Je sluit zo meer aan bij de natuurlijke behoefte van je paard  om de hele dag door een beetje te eten (in plaats van 2 of 3 keer een grote portie) en om veel ruwe celstof binnen te krijgen  (in plaats van krachtvoer op basis van granen).
 

image0%205_edited.jpg
image1 2.jpeg
bottom of page